Naslovnica arrow Vatrogasna tehnika arrow Smanjili plaće vatrogascima kako bi im platili prekovremeni rad 10 Prosinac 2018
English Croatian Czech German Russian
Glavni Izbornik
Naslovnica
O nama
Impressum
Monografija DVD-a
Vatrogasni dom
Vozila i oprema
Povijest vatrogastva
- - - - - - -
Događanja
Preventiva
Vatrogasni svijet
Vatrene korner
- - - - - - -
Tražilica
Galerija slika
Knjiga dojmova
Web linkovi
Pitanja
Natjecanje 2006
Oglasnik test
Album
Login
Tko je online
Danas:1979
Jučer:4646
Tjedan:1979
Ukupno:1449923
Prijatelji
Vatrogasni portal 
Osnovna škola Jastrebarsko 
DVD Desno Trebarjevo 
DVD Bregana 
DVD Mladost KS 
Smanjili plaće vatrogascima kako bi im platili prekovremeni rad Ispis E-mail
Goran Batušić - Brq   
Ponedjeljak, 17 Srpanj 2006

 Tekst preuze sa web stranica http://www.upvh.hr

 

(SDLSN, 12. srpnja) Upravno vijeće Javne ustanove «Vatrogasna postrojba Grada Ploča», prošlog je mjeseca donijelo, u najmanju ruku, neobičnu odluku.

Ovo tijelo, koje sukladno Zakonu o ustanovama upravlja JVP, zaključilo je kako je zbog nedostatnih sredstava za isplatu materijalnih prava koja proizlaze iz Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike (primjenjuje se na profesionalne vatrogasce dok
Po logici Upravnog vijeća JVP Ploča vatrogascima bi u slučaju požara većih razmjera plaća mogla biti dodatno umanjena jer bi to značilo i veći broj prekovremenih sati

god se za njihove plaće osiguravaju sredstva iz državnog proračuna, op.a.) - pasivnog dežurstva i prekovremenih sati, neophodno smanjiti vrijednost koeficijenata za plaće vatrogasaca za 10%, čime bi se namaknula potrebna sredstva za isplatu ovih prava.

Tako će profesionalni vatrogasci Ploča sami financirati svoj prekovremeni rad i pasivno dežurstvo u požarnoj sezoni.

No, pored ovog apsurda vatrogasce boli i činjenica da teret navodnog nedostatka sredstava ne dijele svi jednako i solidarno.

Naime, za razliku od običnih vatrogasaca kojima je koeficijent i, treba li to uopće naglasiti, plaća smanjena za 10%, zapovjedniku i dozapovjedniku JVP koeficijent je ostao isti, a koliko nam je poznato nisu smanjene ni naknade članovima upravnog vijeća.

Sindikat će o ovome obavijestiti Državnu upravu za zaštitu i spašavanje i glavnog vatrogasnog zapovjednika Mladena Jurina, ali i Odjel proračunskog nadzora Ministarstva financija, budući da je Odlukom o minimalnim financijskim standardima za decentralizirano financiranje redovite djelatnosti javnih vatrogasnih postrojbi za 2006. godinu za plaće 16 vatrogasaca i materijalne troškove JVP Ploče predviđeno 2.010.066 kuna.

Inače, Sindikat već vodi sudske sporove zbog isplate razlike plaće za pločanske vatrogasce, a nastavi li se s praksom nezakonitog smanjivanja plaća zatražit će i kaznenu odgovornost odgovornih za takvo stanje.

Međutim, ukoliko praksa isplate zaposleničkih prava iz sredstava namaknutih smanjivanjem njihovih plaća prođe bez posljedica, Upravno vijeće JVP Ploča moglo bi u budućnosti donijeti odluku o novom smanjenju plaće od npr. 80% radi isplate razlike plaće po sudskim presudama.


Posjeta: 4824

Komentirajte prvi

Pisanje komentara je dostupno samo registriranim korisnicima.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
« Prethodna   Sljedeća »


up      up
Na vrh

© 2018 Dobrovoljno vatrogasno društvo Jastrebarsko
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.