Naslovnica arrow Vatrogasna tehnika arrow Smanjili plae vatrogascima kako bi im platili prekovremeni rad 22 Studeni 2017
English Croatian Czech German Russian
Glavni Izbornik
Naslovnica
O nama
Impressum
Monografija DVD-a
Vatrogasni dom
Vozila i oprema
Povijest vatrogastva
- - - - - - -
Dogaanja
Preventiva
Vatrogasni svijet
Vatrene korner
- - - - - - -
Trailica
Galerija slika
Knjiga dojmova
Web linkovi
Pitanja
Natjecanje 2006
Oglasnik test
Album
Login
Tko je online
Danas:74
Juer:408
Tjedan:816
Ukupno:3102524
Prijatelji
Vatrogasni portal 
Osnovna kola Jastrebarsko 
DVD Desno Trebarjevo 
DVD Bregana 
DVD Mladost KS 
Smanjili plae vatrogascima kako bi im platili prekovremeni rad Ispis E-mail
Goran Batui - Brq   
Ponedjeljak, 17 Srpanj 2006

 Tekst preuze sa web stranica http://www.upvh.hr

 

(SDLSN, 12. srpnja) Upravno vijee Javne ustanove «Vatrogasna postrojba Grada Ploa», prošlog je mjeseca donijelo, u najmanju ruku, neobinu odluku.

Ovo tijelo, koje sukladno Zakonu o ustanovama upravlja JVP, zakljuilo je kako je zbog nedostatnih sredstava za isplatu materijalnih prava koja proizlaze iz Kolektivnog ugovora za dravne slubenike i namještenike (primjenjuje se na profesionalne vatrogasce dok
Po logici Upravnog vijea JVP Ploa vatrogascima bi u sluaju poara veih razmjera plaa mogla biti dodatno umanjena jer bi to znailo i vei broj prekovremenih sati

god se za njihove plae osiguravaju sredstva iz dravnog prorauna, op.a.) - pasivnog deurstva i prekovremenih sati, neophodno smanjiti vrijednost koeficijenata za plae vatrogasaca za 10%, ime bi se namaknula potrebna sredstva za isplatu ovih prava.

Tako e profesionalni vatrogasci Ploa sami financirati svoj prekovremeni rad i pasivno deurstvo u poarnoj sezoni.

No, pored ovog apsurda vatrogasce boli i injenica da teret navodnog nedostatka sredstava ne dijele svi jednako i solidarno.

Naime, za razliku od obinih vatrogasaca kojima je koeficijent i, treba li to uope naglasiti, plaa smanjena za 10%, zapovjedniku i dozapovjedniku JVP koeficijent je ostao isti, a koliko nam je poznato nisu smanjene ni naknade lanovima upravnog vijea.

Sindikat e o ovome obavijestiti Dravnu upravu za zaštitu i spašavanje i glavnog vatrogasnog zapovjednika Mladena Jurina, ali i Odjel proraunskog nadzora Ministarstva financija, budui da je Odlukom o minimalnim financijskim standardima za decentralizirano financiranje redovite djelatnosti javnih vatrogasnih postrojbi za 2006. godinu za plae 16 vatrogasaca i materijalne troškove JVP Ploe predvieno 2.010.066 kuna.

Inae, Sindikat ve vodi sudske sporove zbog isplate razlike plae za ploanske vatrogasce, a nastavi li se s praksom nezakonitog smanjivanja plaa zatrait e i kaznenu odgovornost odgovornih za takvo stanje.

Meutim, ukoliko praksa isplate zaposlenikih prava iz sredstava namaknutih smanjivanjem njihovih plaa proe bez posljedica, Upravno vijee JVP Ploa moglo bi u budunosti donijeti odluku o novom smanjenju plae od npr. 80% radi isplate razlike plae po sudskim presudama.


Posjeta: 4200

Komentirajte prvi

Pisanje komentara je dostupno samo registriranim korisnicima.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
« Prethodna   Sljedea »


up      up
Na vrh

© 2017 Dobrovoljno vatrogasno društvo Jastrebarsko
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.