Naslovnica arrow Vatrogasna tehnika arrow Sodobna obramba 10 Prosinac 2018
English Croatian Czech German Russian
Glavni Izbornik
Naslovnica
O nama
Impressum
Monografija DVD-a
Vatrogasni dom
Vozila i oprema
Povijest vatrogastva
- - - - - - -
Događanja
Preventiva
Vatrogasni svijet
Vatrene korner
- - - - - - -
Tražilica
Galerija slika
Knjiga dojmova
Web linkovi
Pitanja
Natjecanje 2006
Oglasnik test
Album
Login
Tko je online
Danas:1979
Jučer:4646
Tjedan:1979
Ukupno:1449923
Prijatelji
Vatrogasni portal 
Osnovna škola Jastrebarsko 
DVD Desno Trebarjevo 
DVD Bregana 
DVD Mladost KS 
Sodobna obramba Ispis E-mail
Goran Batušić - Brq   
Srijeda, 19 Rujan 2007
sajama

4. međunarodni sajam znanja, tehnike i sredstava za obranu, civilnu zaštitu i vatrogastvo Gornja Radgona, Slovenija, od 20. do 22. rujna 2007 g.

 

STRATEGIJA I TEHNIKA SUDJELOVANJA - SAJAM SUVREMENA OBRANA U GORNJOJ RADGONI OD 20. DO 22. RUJNA 2007 g.!

 

Sajam Suvremena obrana je u pograničnoj regiji Slovenije, Hrvatske, Austrije i Madžarske središnja prezentacija ponuđača opreme za zaštitu i spašavanje te vatrogastvo kao i vojne opreme. U Sloveniji ima uz to i značenje najvažnije grupne prezentacije svih subjekata, koji sudjeluju u procesu sigurnosti i zaštite, obrane te međunarodnog sudjelovanja na tim područjima. 

Sajam predstavlja najširi arsenal opreme za civilnu zaštitu, tehničku i osobnu sigurnost, odjeću za vojsku i vatrogasce, vatrogasna vozila, oružje kao i opremu za vojsku, telekomunikacije i drugo, što trebaju za svoju djelatnost zaštitnici države, imovine i života njenih ljudi.

Još opširnija od komercijalne je na sajmu stručna prezentacija krovnih institucija s područja obrane i civilne zaštite, u kojoj sudjeluju Ministarstvo za obranu Republike Slovenije (MORS), Slovenska vojska, organi i službe u Ministarstvu za obranu RS, Uprava RS za zaštitu i spašavanje te Vatrogasni savez Slovenije.

Uz poslovne ljude i stručnjake će na sajmu uživati i svi, koji se zanimaju za zaštitne, vojne i obrambene sadržaje. Ljetos će prvi put moći na sajmu posjetiti pravu veliku vojnu bazu i upoznati djelatnosti i život u njoj. Na velikom poligonu će posjetitelji ove godine još iz veće tribine sigurno pratiti opsežne dinamičke prezentacije vatrogasnih, vojnih i zaštitnih spretnosti te tehniku.

Zanimljive komercijalne i stručne prezentacije, stručna savjetovanja, dinamičke prezentacije, poslovno, sportsko i kulturno događanje zajedno stvaraju jedinstveno trodnevno događanje, na kojemu ne smiju manjkati ni svi zainteresirani posjetitelji iz susjedne Hrvatske. 


 

IZLOŽBENE POVRŠINE SAJMA

 

izložbeni prostor u halama:                    6.500 m2

vanjski izložbeni prostor:                    20.000 m2

prezentacijski poligon                         20.000 m2

vojna baza                                       12.500 m2

broj izlagača:                                        130

broj sudjelujućih država:                          18

 

 

VAŽAN DIO SAJMA SUVREMENA OBRANA SU SILE ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE

 

Na sajmu će Uprava Republike Slovenije za zaštitu i spašavanje predstaviti pojedinačne djelatnosti u sklopu sistema zaštite od prirodnih i drugih nepogoda, s naglaskom na prezentaciji sistema radijskih veza zaštite i spašavanja, informacijskog i komunikacijskog sistema zaštite i spašavanja te posebno Internet aplikacija i Internet portala, programa djelatnosti obavještavanja, obrazovanja te osposobljavanja predškolske i školske mladeži za osobnu i zajedničku zaštitu kao i na prezentaciji regijskih odnosno državnih nacrta zaštite i spašavanja. Također će biti predstavljene i djelatnosti i oprema regijskih odnosno državnih jedinica i služba Civilne zaštite.

Opširno će se na sajmu predstaviti Vatrogasni savez Slovenije, koji će na svojem izložbenom prostoru između ostalog predstaviti opću organiziranost i vatrogastvo u Sloveniji, djelatnost Vatrogasnog saveza Slovenije, oznake činova i funkcija te odlikovanja (današnja i ona iz prošlosti), preventivnu djelatnost, s naglaskom na sigurnost od požara u boravišnom i radnom okolišu te sudjelovanje sa Slovenskom vojskom, gašenje velikih požara na Krasu 2006 godine. Izložbeni prostor će zanimljivo obogatiti muzejska vatrogasna oprema i oruđa (stara brizgalica, kaciga, mač, sjekira...) te makete. Prikazat će i sudjelovanje vatrogasnih saveza Republike Slovenije i Republike Austrije. Na vanjskom sajamskom prostoru se pripremaju prezentacije preventivnih djelatnosti, namijenjene građanima (prije svega gašenje požara u kućanstvu), a u sudjelovanju sa Slovenskom vojskom su pripremili prikaz vatrogasne akcije u primjeru nesreće u logističkoj bazi.

 


 

MINISTARSTVO ZA OBRANU REPUBLIKE SLOVENIJE I SLOVENSKA VOJSKA - VAŽNI PARTNERI U ORGANIZACIJI SAJMA SUVREMENA OBRANA

 

U ovoj godini je sudjelovanje obiju institucija na sajmu još opširnije zbog 10. godišnjice sudjelovanja Slovenske vojske u mirovnim operacijama u svijetu, djelatnog članstva Slovenije u EU i NATO savezu, potreba Slovenske vojske za kadrima i zapošljavanju te zbog potrebe za promocijom sistema zaštite i spašavanja.

Na sajmu će se predstaviti sve jedinice i zapovjedništva Slovenske vojske. Veliki izložbeni prostor će uz zanimljive eksponate i informacije nuditi bogat dnevni program događanja. Posjetitelji će moći svoje vojne spretnosti provjeriti na različitim simulatorima, i najnovijim, s kojima raspolaže Slovenska vojska. Svaki sajamski dan će biti besplatno posluženi i s ukusnom vojnom prehranom. S obzirom na veliko zanimanje posjetitelja za dinamičke prezentacije, u ovoj godini će tomu namijeniti još više pozornosti, a za sigurnost i udobnost promatrača pa će se pobrinuti s dodatnim tribinama.

Prezentacija Slovenske vojske će se odvijati u slijedećim sklopovima: prezentacije opremljenosti jedinica i zapovjedništava Slovenske vojske, prezentacije vojnih zanimanja, logistike, trenažera, vojne kuhinje s besplatnom degustacijom tipičnih vojnih jela, TV i izdavačkih produkcija kao i prezentacije rata za samostalnost Slovenije 1991 godine te prezentacije uniforma.  Na sajmu mogu posjetitelji pogledati i osjetiti ritam života prave velike vojne baze, što je novost ovogodišnje priredbe. 


 

RADNO VRIJEME SAJMA ZA POSJETITELJE

 

Sajam će trajati od četvrtka, 20. do subote, 22. rujna 2007 g., od 9. do 19. sati (zadnji dan sajma do 18. sati).

 

Besplatan ulaz! Cijena parkiranja iznosi 2,00 EUR.

sajama


Posjeta: 7306

Komentari (1)
1. 20-09-2007 08:39
 
PGD Gornja Radgona je naše bratsko društvo! Al nažalost nemamo vrimena otić do sajma, koji svakako treba posjetit! :zzz
Gost
 
PLAMEN

Pisanje komentara je dostupno samo registriranim korisnicima.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
« Prethodna   Sljedeća »


up      up
Na vrh

© 2018 Dobrovoljno vatrogasno društvo Jastrebarsko
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.