Naslovnica arrow Vatrogasni svijet arrow Sodobna obramba 21 Sijeanj 2018
English Croatian Czech German Russian
Glavni Izbornik
Naslovnica
O nama
Impressum
Monografija DVD-a
Vatrogasni dom
Vozila i oprema
Povijest vatrogastva
- - - - - - -
Dogaanja
Preventiva
Vatrogasni svijet
Vatrene korner
- - - - - - -
Trailica
Galerija slika
Knjiga dojmova
Web linkovi
Pitanja
Natjecanje 2006
Oglasnik test
Album
Login
Tko je online
Danas:240
Juer:248
Tjedan:2389
Ukupno:3128643
Prijatelji
Vatrogasni portal 
Osnovna kola Jastrebarsko 
DVD Desno Trebarjevo 
DVD Bregana 
DVD Mladost KS 
Sodobna obramba Ispis E-mail
Goran Batui - Brq   
Srijeda, 19 Rujan 2007
sajama

4. meunarodni sajam znanja, tehnike i sredstava za obranu, civilnu zaštitu i vatrogastvo Gornja Radgona, Slovenija, od 20. do 22. rujna 2007 g.

 

STRATEGIJA I TEHNIKA SUDJELOVANJA - SAJAM SUVREMENA OBRANA U GORNJOJ RADGONI OD 20. DO 22. RUJNA 2007 g.!

 

Sajam Suvremena obrana je u pograninoj regiji Slovenije, Hrvatske, Austrije i Madarske središnja prezentacija ponuaa opreme za zaštitu i spašavanje te vatrogastvo kao i vojne opreme. U Sloveniji ima uz to i znaenje najvanije grupne prezentacije svih subjekata, koji sudjeluju u procesu sigurnosti i zaštite, obrane te meunarodnog sudjelovanja na tim podrujima. 

Sajam predstavlja najširi arsenal opreme za civilnu zaštitu, tehniku i osobnu sigurnost, odjeu za vojsku i vatrogasce, vatrogasna vozila, oruje kao i opremu za vojsku, telekomunikacije i drugo, što trebaju za svoju djelatnost zaštitnici drave, imovine i ivota njenih ljudi.

Još opširnija od komercijalne je na sajmu struna prezentacija krovnih institucija s podruja obrane i civilne zaštite, u kojoj sudjeluju Ministarstvo za obranu Republike Slovenije (MORS), Slovenska vojska, organi i slube u Ministarstvu za obranu RS, Uprava RS za zaštitu i spašavanje te Vatrogasni savez Slovenije.

Uz poslovne ljude i strunjake e na sajmu uivati i svi, koji se zanimaju za zaštitne, vojne i obrambene sadraje. Ljetos e prvi put moi na sajmu posjetiti pravu veliku vojnu bazu i upoznati djelatnosti i ivot u njoj. Na velikom poligonu e posjetitelji ove godine još iz vee tribine sigurno pratiti opsene dinamike prezentacije vatrogasnih, vojnih i zaštitnih spretnosti te tehniku.

Zanimljive komercijalne i strune prezentacije, struna savjetovanja, dinamike prezentacije, poslovno, sportsko i kulturno dogaanje zajedno stvaraju jedinstveno trodnevno dogaanje, na kojemu ne smiju manjkati ni svi zainteresirani posjetitelji iz susjedne Hrvatske. 


 

IZLOBENE POVRŠINE SAJMA

 

izlobeni prostor u halama:                    6.500 m2

vanjski izlobeni prostor:                    20.000 m2

prezentacijski poligon                         20.000 m2

vojna baza                                       12.500 m2

broj izlagaa:                                        130

broj sudjelujuih drava:                          18

 

 

VAAN DIO SAJMA SUVREMENA OBRANA SU SILE ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE

 

Na sajmu e Uprava Republike Slovenije za zaštitu i spašavanje predstaviti pojedinane djelatnosti u sklopu sistema zaštite od prirodnih i drugih nepogoda, s naglaskom na prezentaciji sistema radijskih veza zaštite i spašavanja, informacijskog i komunikacijskog sistema zaštite i spašavanja te posebno Internet aplikacija i Internet portala, programa djelatnosti obavještavanja, obrazovanja te osposobljavanja predškolske i školske mladei za osobnu i zajedniku zaštitu kao i na prezentaciji regijskih odnosno dravnih nacrta zaštite i spašavanja. Takoer e biti predstavljene i djelatnosti i oprema regijskih odnosno dravnih jedinica i sluba Civilne zaštite.

Opširno e se na sajmu predstaviti Vatrogasni savez Slovenije, koji e na svojem izlobenom prostoru izmeu ostalog predstaviti opu organiziranost i vatrogastvo u Sloveniji, djelatnost Vatrogasnog saveza Slovenije, oznake inova i funkcija te odlikovanja (današnja i ona iz prošlosti), preventivnu djelatnost, s naglaskom na sigurnost od poara u boravišnom i radnom okolišu te sudjelovanje sa Slovenskom vojskom, gašenje velikih poara na Krasu 2006 godine. Izlobeni prostor e zanimljivo obogatiti muzejska vatrogasna oprema i orua (stara brizgalica, kaciga, ma, sjekira...) te makete. Prikazat e i sudjelovanje vatrogasnih saveza Republike Slovenije i Republike Austrije. Na vanjskom sajamskom prostoru se pripremaju prezentacije preventivnih djelatnosti, namijenjene graanima (prije svega gašenje poara u kuanstvu), a u sudjelovanju sa Slovenskom vojskom su pripremili prikaz vatrogasne akcije u primjeru nesree u logistikoj bazi.

 


 

MINISTARSTVO ZA OBRANU REPUBLIKE SLOVENIJE I SLOVENSKA VOJSKA - VANI PARTNERI U ORGANIZACIJI SAJMA SUVREMENA OBRANA

 

U ovoj godini je sudjelovanje obiju institucija na sajmu još opširnije zbog 10. godišnjice sudjelovanja Slovenske vojske u mirovnim operacijama u svijetu, djelatnog lanstva Slovenije u EU i NATO savezu, potreba Slovenske vojske za kadrima i zapošljavanju te zbog potrebe za promocijom sistema zaštite i spašavanja.

Na sajmu e se predstaviti sve jedinice i zapovjedništva Slovenske vojske. Veliki izlobeni prostor e uz zanimljive eksponate i informacije nuditi bogat dnevni program dogaanja. Posjetitelji e moi svoje vojne spretnosti provjeriti na razliitim simulatorima, i najnovijim, s kojima raspolae Slovenska vojska. Svaki sajamski dan e biti besplatno poslueni i s ukusnom vojnom prehranom. S obzirom na veliko zanimanje posjetitelja za dinamike prezentacije, u ovoj godini e tomu namijeniti još više pozornosti, a za sigurnost i udobnost promatraa pa e se pobrinuti s dodatnim tribinama.

Prezentacija Slovenske vojske e se odvijati u slijedeim sklopovima: prezentacije opremljenosti jedinica i zapovjedništava Slovenske vojske, prezentacije vojnih zanimanja, logistike, trenaera, vojne kuhinje s besplatnom degustacijom tipinih vojnih jela, TV i izdavakih produkcija kao i prezentacije rata za samostalnost Slovenije 1991 godine te prezentacije uniforma.  Na sajmu mogu posjetitelji pogledati i osjetiti ritam ivota prave velike vojne baze, što je novost ovogodišnje priredbe. 


 

RADNO VRIJEME SAJMA ZA POSJETITELJE

 

Sajam e trajati od etvrtka, 20. do subote, 22. rujna 2007 g., od 9. do 19. sati (zadnji dan sajma do 18. sati).

 

Besplatan ulaz! Cijena parkiranja iznosi 2,00 EUR.

sajama


Posjeta: 6769

Komentari (1)
1. 20-09-2007 08:39
 
PGD Gornja Radgona je nae bratsko drutvo! Al naalost nemamo vrimena oti do sajma, koji svakako treba posjetit! :zzz
Gost
 
PLAMEN

Pisanje komentara je dostupno samo registriranim korisnicima.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
« Prethodna   Sljedea »


up      up
Na vrh

© 2018 Dobrovoljno vatrogasno društvo Jastrebarsko
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.