Naslovnica arrow Kategorija - Ostala Dogaanja arrow SKUPTINA 2014 18 Prosinac 2017
English Croatian Czech German Russian
Glavni Izbornik
Naslovnica
O nama
Impressum
Monografija DVD-a
Vatrogasni dom
Vozila i oprema
Povijest vatrogastva
- - - - - - -
Dogaanja
Preventiva
Vatrogasni svijet
Vatrene korner
- - - - - - -
Trailica
Galerija slika
Knjiga dojmova
Web linkovi
Pitanja
Natjecanje 2006
Oglasnik test
Album
Login
Tko je online
Danas:404
Juer:336
Tjedan:404
Ukupno:3111104
Prijatelji
Vatrogasni portal 
Osnovna kola Jastrebarsko 
DVD Desno Trebarjevo 
DVD Bregana 
DVD Mladost KS 
SKUPTINA 2014 Ispis E-mail
Administrator   
Subota, 07 Oujak 2015

thumb_dvd jaska ikona (small).jpg

 

Dobrovoljno vatrogasno Društvo Jastrebarsko odralo je dana 28. veljae 2015. godine 126 redovnu godišnju sjednicu Skupštine. Sjednici su uz lanove nazoili i dogradonaelnik grada Jastrebarsko g-din Stipe Buar, zapovjednik VZG Jastrebarsko g-din Vedran Borievi, predstavnik DUZS i dopredsjednik VZG Jastrebarsko g-din Mladen Borievi, predstavnici tvrtki Vatropromet, MI-Star, Gromel, Drvoproizvod, Palma, Veterinarska stanica Jastrebarsko, predstavnik XIII PP Jastrebarsko, predstavnik Radio Jaske, te predstavnici prijateljskih vatrogasnih Društava Cvetkovi, abdin, Domagovi, Gornji Desinec, Donji Desinec, Zdihovo, Drvoproizvod, Palma i Sveta Klara.


Izvješa o radu Društva, o financijama i nadzoru iznijeli su tajnik Nevenko Peni-Ivanko, blagajnik Damir Major, te predsjednik Nadzornog odbora Mladen Budinšak. Financijski plan iznio je predsjednik Stjrpan Preproti, a plan rada tajnik Nevenko Peni-Ivanko. Izvješa i planovi usvojeni su jednoglasno.

Zapovjednik Vedran Borievi uruio je zaslunim lanovima spomenice, odlija i uvjerenja o osposobljenosti.

Na kraju sjednice Skupštini su se obratili gosti i uzvanici.

IZVJEŠE O RADU DVD-a JASTREBARSKO ZA 2014. GODINU

DVD Jastrebarsko središnja je postrojba VZG Jastrebarsko s podrujem djelovanja na prostoru od 229 km2 s cca 16000 stanovnika u 59 naselja. Po potrebi djeluje na podruju bivše opine Jastrebarsko, a i šire. Društvo je osposobljeno za sve zahtjeve suvremenog vatrogastva, a brzina i efikasnost na intervencijama zadovoljava sve kriterije i standarde. Društvo i dalje djeluje na dobrovoljnoj osnovi, a financira se dotacijama VZGJastrebarsko, VZZ, HVZ i grada Jastrebarsko, te vlastitim prihodima i raznim drugim dotacijama.

U 2014. godini DVD Jastrebarsko interveniralo je 64 puta ( u 2013 – 45, u 2012 – 50, u 2011 – 48, u 2010 – 39 ), što ini gotovo polovicu svih intervencija u VZG Jastrebarsko. Intervencija uslijed nevremena i poplava bilo je 46, poara 10, a ostalih intervencija 8. Na intervencijama su bila 432 pojedinanih izlazaka, utrošeno je cca 90 sati rada, intervencije su u prosjeku trajale 1,36 sati, te je preeno gotovo 18.000 kilometara..

Vjebe su takoer vaan dio u djelovanju DVD-a Jastrebarsko. Na njima se nastoje simulirati stvarni uvjeti, pa zbog toga i intervencije ne traju dugo, odraene su struno i po pravilima vatrogasne struke, nema povrijeenih vatrogasaca ni veih ošteenja opreme. Odrane su 4 društvene vjebe, 2 vjebe III OP, vjebe u suradnji s drugim DVD-ima, pokazne vjebe, vjeba povodom dana grada, upanijska vjeba, vjeba u Djejem vrtiu Radost i osnovnoj školi Ljubo Babi, meunarodna vjeba u suradnji s DUZS, specijalizacijske i natjecateljske vjebe, te seminari i struna predavanja za lanstvo.

DVD Jastrebarsko je u protekloj godini sudjelovala u osposobljavanjina za zvanja vatrogasac, vatrogasni asnik, vatrogasni asnik I klase, za vatrogasne suce, za voditelje intervencija, helikoptersko desantiranje, specijalnost vatrogasni aparati, te vatrogasnim seminarima u Šibeniku, Opatiji i Sloveniji. Stalno osposobljavanje garancija je uspješnosti DVD-a Jastrebarsko u zaštiti graana.

I naše natjecateljske ekipe bile su aktivne u protekloj godini. Sudjelovali smo na gradskom natjecanju VMŠ, te osvojili 9 i 2 mjesto na natjecanjima operativnih vatrogasaca u Klanjcu i Kominu.

Vatrogaskinje i vatrogasci DVD-a Jastrebarsko sudjelovali su u sklopu VZG Jastrebarsko i na dislokaciji na podruju Splitsko-Dalmatinske upanije u mjestu Bogomolja na otoku Hvaru, te na izvanrednim dislokacijama u Slavoniji i Sisku.

Odran je i velik broj radnih akcija i to ureenje potkrovlja i spremišta u vatrogasnom domu, popravak i bojanje pokrova na tornju, priprema proslave, priprema ljetne zabave, popravak vrtnih garnitura, pranje vozila i opreme, popuna vozila opremom, išenje spremišta nakon intervencija, punjenje goriva, kontrola i manji popravci na vozilima, te mnogo ostalih radnih akcija.

Od crkvenih aktivnosti Društvo je sudjelovalo na uvanju Bojeg groba na veliki petak i subotu, misi na dan Svetog Florijana zaštitnika vatrogasaca, Tijelovskoj procesiji i misi, misi za rtve ubijene u šumi Govi, te prijenosu moi Svetog Šimuna.

U svibnju, mjesecu zaštite od poara intenzivno su provoene preventivne i promidbene aktivnosti, a i djeca Djejeg vrtia Radost su se upoznala s vatrogasnom strukom.

Od ostalih aktivnosti treba spomenuti popis imovine, smotru osobne opreme, nabavka opreme i inventara, sudjelovanje u Skupštinama i obljetnicama prijateljskih DVD-a, sudjelovanje u fašnikoj povorci, u ekološkim akcijama, na malonogometnim turnirima, u raznim skupovima kao osiguranje, organizacija teajeva, ljetna zabava, proslava Martinja i Florijanova, punjenje izolacijskih aparata, briga o tjelesnoj i zdravstvenoj spremi vatrogasaca, pruanje pomoi gotovo svim udrugama s podruja grada, davanje poasti preminulim lanovima i lanovima njihovih obitelji, završena je prva faza legalizacije jednog dijela doma, rad na visini, probijanje kanalizacije, ispumpavanja bunara, pranja javnih površina, prijevoz vode, sudjelovanje u organizaciji vinskih sveanosti i Poslovnog uzleta, organizacija natjecanja operativaca i teajeva za vatrogasna zvanja i specijalnosti, kotlovina show i mnogo drugih aktivnosti. Gotovo da nema dana kada vrata DVD-a Jastrebarsko nisu otvorena.

Najaktivniji vatrogasci u protekloj godini bili su Igor Medvedovski (47 intervencija), Draen Lovreek (30), Dino Vukovi (28), Marko Kovaevi (25), Mario Reek (22), Marko Severinac (21), Josip Lackovi (17), Igor Maleši (16), Dubravko urkovi (16), Luka Roajac (15). U DVD-u Jastrebarsko i vatrogaskinje odrauju intervencije pa imamo Silviju opi s 10, Mateju Medvedovski s 9 i Sandru Katovi s 8 intervencija. Svima pohvale, a onima manje aktivnima molba za poboljšanje aktivnosti.

Takoer pohvala Upravnom odboru na elu s predsjednikom Stjepanom Preprotiem, zamjenikom predsjednika Josipom Lackoviem i tajnikom Nevenkom Peni-Ivankom, Zapovjedništvu na elu s zapovjednikom Igorom Medvedovskim, zamjenikom zapovjednika Draenom Lovreekom i pobonikom Mariom Jalšovcem, te Nadzornom odboru na elu sa Mladenom Budinšakom.

Na dan 31.12.2014. DVD Jastrebarsko ima 45 operativnih, 53 izvršna, priuvnih, 9 poasnih lanova, te 10 djece i mladei. Od 98 aktivnih 14 su lanice.

Izvješe pripremio tajnik Nevenko Peni – Ivanko.Foto: V Karas


Klikni na sliku za uveani prikaz!
Klikni na sliku za uveani prikaz!
Klikni na sliku za uveani prikaz!
Klikni na sliku za uveani prikaz!
Klikni na sliku za uveani prikaz!
Klikni na sliku za uveani prikaz!
Klikni na sliku za uveani prikaz!
Klikni na sliku za uveani prikaz!
Klikni na sliku za uveani prikaz!
Klikni na sliku za uveani prikaz!
Klikni na sliku za uveani prikaz!
Klikni na sliku za uveani prikaz!
Klikni na sliku za uveani prikaz!
Klikni na sliku za uveani prikaz!
Klikni na sliku za uveani prikaz!
Klikni na sliku za uveani prikaz!
Klikni na sliku za uveani prikaz!
Klikni na sliku za uveani prikaz!
Klikni na sliku za uveani prikaz!
Klikni na sliku za uveani prikaz!
Klikni na sliku za uveani prikaz!
Klikni na sliku za uveani prikaz!
Klikni na sliku za uveani prikaz!
Klikni na sliku za uveani prikaz!

Posjeta: 2182

Komentirajte prvi

Pisanje komentara je dostupno samo registriranim korisnicima.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
« Prethodna   Sljedea »


up      up
Na vrh

© 2017 Dobrovoljno vatrogasno društvo Jastrebarsko
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.