Naslovnica arrow Kategorija - Ostala Događanja arrow SKUPŠTINA 2014 15 Studeni 2018
English Croatian Czech German Russian
Glavni Izbornik
Naslovnica
O nama
Impressum
Monografija DVD-a
Vatrogasni dom
Vozila i oprema
Povijest vatrogastva
- - - - - - -
Događanja
Preventiva
Vatrogasni svijet
Vatrene korner
- - - - - - -
Tražilica
Galerija slika
Knjiga dojmova
Web linkovi
Pitanja
Natjecanje 2006
Oglasnik test
Album
Login
Tko je online
Gostiju online: 1
Danas:2825
Jučer:4126
Tjedan:14797
Ukupno:1339445
Prijatelji
Vatrogasni portal 
Osnovna škola Jastrebarsko 
DVD Desno Trebarjevo 
DVD Bregana 
DVD Mladost KS 
SKUPŠTINA 2014 Ispis E-mail
Administrator   
Subota, 07 Oľujak 2015

thumb_dvd jaska ikona (small).jpg

 

Dobrovoljno vatrogasno Društvo Jastrebarsko održalo je dana 28. veljače 2015. godine 126 redovnu godišnju sjednicu Skupštine. Sjednici su uz članove nazočili i dogradonačelnik grada Jastrebarsko g-din Stipe Bučar, zapovjednik VZG Jastrebarsko g-din Vedran Boričević, predstavnik DUZS i dopredsjednik VZG Jastrebarsko g-din Mladen Boričević, predstavnici tvrtki Vatropromet, MI-Star, Gromel, Drvoproizvod, Palma, Veterinarska stanica Jastrebarsko, predstavnik XIII PP Jastrebarsko, predstavnik Radio Jaske, te predstavnici prijateljskih vatrogasnih Društava Cvetković, Čabdin, Domagović, Gornji Desinec, Donji Desinec, Zdihovo, Drvoproizvod, Palma i Sveta Klara.


Izvješća o radu Društva, o financijama i nadzoru iznijeli su tajnik Nevenko Penić-Ivanko, blagajnik Damir Major, te predsjednik Nadzornog odbora Mladen Budinšćak. Financijski plan iznio je predsjednik Stjrpan Preprotić, a plan rada tajnik Nevenko Penić-Ivanko. Izvješća i planovi usvojeni su jednoglasno.

Zapovjednik Vedran Boričević uručio je zaslužnim članovima spomenice, odličja i uvjerenja o osposobljenosti.

Na kraju sjednice Skupštini su se obratili gosti i uzvanici.

IZVJEŠĆE O RADU DVD-a JASTREBARSKO ZA 2014. GODINU

DVD Jastrebarsko središnja je postrojba VZG Jastrebarsko s područjem djelovanja na prostoru od 229 km2 s cca 16000 stanovnika u 59 naselja. Po potrebi djeluje na području bivše općine Jastrebarsko, a i šire. Društvo je osposobljeno za sve zahtjeve suvremenog vatrogastva, a brzina i efikasnost na intervencijama zadovoljava sve kriterije i standarde. Društvo i dalje djeluje na dobrovoljnoj osnovi, a financira se dotacijama VZGJastrebarsko, VZŽZ, HVZ i grada Jastrebarsko, te vlastitim prihodima i raznim drugim dotacijama.

U 2014. godini DVD Jastrebarsko interveniralo je 64 puta ( u 2013 – 45, u 2012 – 50, u 2011 – 48, u 2010 – 39 ), što čini gotovo polovicu svih intervencija u VZG Jastrebarsko. Intervencija uslijed nevremena i poplava bilo je 46, požara 10, a ostalih intervencija 8. Na intervencijama su bila 432 pojedinačnih izlazaka, utrošeno je cca 90 sati rada, intervencije su u prosjeku trajale 1,36 sati, te je pređeno gotovo 18.000 kilometara..

Vježbe su također važan dio u djelovanju DVD-a Jastrebarsko. Na njima se nastoje simulirati stvarni uvjeti, pa zbog toga i intervencije ne traju dugo, odrađene su stručno i po pravilima vatrogasne struke, nema povrijeđenih vatrogasaca ni većih oštećenja opreme. Održane su 4 društvene vježbe, 2 vježbe III OP, vježbe u suradnji s drugim DVD-ima, pokazne vježbe, vježba povodom dana grada, županijska vježba, vježba u Dječjem vrtiću Radost i osnovnoj školi Ljubo Babić, međunarodna vježba u suradnji s DUZS, specijalizacijske i natjecateljske vježbe, te seminari i stručna predavanja za članstvo.

DVD Jastrebarsko je u protekloj godini sudjelovala u osposobljavanjina za zvanja vatrogasac, vatrogasni časnik, vatrogasni časnik I klase, za vatrogasne suce, za voditelje intervencija, helikoptersko desantiranje, specijalnost vatrogasni aparati, te vatrogasnim seminarima u Šibeniku, Opatiji i Sloveniji. Stalno osposobljavanje garancija je uspješnosti DVD-a Jastrebarsko u zaštiti građana.

I naše natjecateljske ekipe bile su aktivne u protekloj godini. Sudjelovali smo na gradskom natjecanju VMŠ, te osvojili 9 i 2 mjesto na natjecanjima operativnih vatrogasaca u Klanjcu i Kominu.

Vatrogaskinje i vatrogasci DVD-a Jastrebarsko sudjelovali su u sklopu VZG Jastrebarsko i na dislokaciji na području Splitsko-Dalmatinske županije u mjestu Bogomolja na otoku Hvaru, te na izvanrednim dislokacijama u Slavoniji i Sisku.

Održan je i velik broj radnih akcija i to uređenje potkrovlja i spremišta u vatrogasnom domu, popravak i bojanje pokrova na tornju, priprema proslave, priprema ljetne zabave, popravak vrtnih garnitura, pranje vozila i opreme, popuna vozila opremom, čišćenje spremišta nakon intervencija, punjenje goriva, kontrola i manji popravci na vozilima, te mnogo ostalih radnih akcija.

Od crkvenih aktivnosti Društvo je sudjelovalo na čuvanju Božjeg groba na veliki petak i subotu, misi na dan Svetog Florijana zaštitnika vatrogasaca, Tijelovskoj procesiji i misi, misi za žrtve ubijene u šumi Gović, te prijenosu moći Svetog Šimuna.

U svibnju, mjesecu zaštite od požara intenzivno su provođene preventivne i promidžbene aktivnosti, a i djeca Dječjeg vrtića Radost su se upoznala s vatrogasnom strukom.

Od ostalih aktivnosti treba spomenuti popis imovine, smotru osobne opreme, nabavka opreme i inventara, sudjelovanje u Skupštinama i obljetnicama prijateljskih DVD-a, sudjelovanje u fašničkoj povorci, u ekološkim akcijama, na malonogometnim turnirima, u raznim skupovima kao osiguranje, organizacija tečajeva, ljetna zabava, proslava Martinja i Florijanova, punjenje izolacijskih aparata, briga o tjelesnoj i zdravstvenoj spremi vatrogasaca, pružanje pomoći gotovo svim udrugama s područja grada, davanje počasti preminulim članovima i članovima njihovih obitelji, završena je prva faza legalizacije jednog dijela doma, rad na visini, probijanje kanalizacije, ispumpavanja bunara, pranja javnih površina, prijevoz vode, sudjelovanje u organizaciji vinskih svečanosti i Poslovnog uzleta, organizacija natjecanja operativaca i tečajeva za vatrogasna zvanja i specijalnosti, kotlovina show i mnogo drugih aktivnosti. Gotovo da nema dana kada vrata DVD-a Jastrebarsko nisu otvorena.

Najaktivniji vatrogasci u protekloj godini bili su Igor Medvedovski (47 intervencija), Dražen Lovreček (30), Dino Vuković (28), Marko Kovačević (25), Mario Režek (22), Marko Severinac (21), Josip Lacković (17), Igor Malešić (16), Dubravko Čurković (16), Luka Rožajac (15). U DVD-u Jastrebarsko i vatrogaskinje odrađuju intervencije pa imamo Silviju Ćopić s 10, Mateju Medvedovski s 9 i Sandru Katovčić s 8 intervencija. Svima pohvale, a onima manje aktivnima molba za poboljšanje aktivnosti.

Također pohvala Upravnom odboru na čelu s predsjednikom Stjepanom Preprotićem, zamjenikom predsjednika Josipom Lackovićem i tajnikom Nevenkom Penić-Ivankom, Zapovjedništvu na čelu s zapovjednikom Igorom Medvedovskim, zamjenikom zapovjednika Draženom Lovrečekom i pobočnikom Mariom Jalšovcem, te Nadzornom odboru na čelu sa Mladenom Budinšćakom.

Na dan 31.12.2014. DVD Jastrebarsko ima 45 operativnih, 53 izvršna, pričuvnih, 9 počasnih članova, te 10 djece i mladeži. Od 98 aktivnih 14 su članice.

Izvješće pripremio tajnik Nevenko Penić – Ivanko.Foto: V Karas


Klikni na sliku za uvećani prikaz!
Klikni na sliku za uvećani prikaz!
Klikni na sliku za uvećani prikaz!
Klikni na sliku za uvećani prikaz!
Klikni na sliku za uvećani prikaz!
Klikni na sliku za uvećani prikaz!
Klikni na sliku za uvećani prikaz!
Klikni na sliku za uvećani prikaz!
Klikni na sliku za uvećani prikaz!
Klikni na sliku za uvećani prikaz!
Klikni na sliku za uvećani prikaz!
Klikni na sliku za uvećani prikaz!
Klikni na sliku za uvećani prikaz!
Klikni na sliku za uvećani prikaz!
Klikni na sliku za uvećani prikaz!
Klikni na sliku za uvećani prikaz!
Klikni na sliku za uvećani prikaz!
Klikni na sliku za uvećani prikaz!
Klikni na sliku za uvećani prikaz!
Klikni na sliku za uvećani prikaz!
Klikni na sliku za uvećani prikaz!
Klikni na sliku za uvećani prikaz!
Klikni na sliku za uvećani prikaz!
Klikni na sliku za uvećani prikaz!

Posjeta: 2929

Komentirajte prvi

Pisanje komentara je dostupno samo registriranim korisnicima.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
« Prethodna   Sljedeća »


up      up
Na vrh

© 2018 Dobrovoljno vatrogasno društvo Jastrebarsko
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.